Project

General

Profile

Bug #30309

Use polling requests to get debug

Added by Ash Gokhale over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Done
Priority:
Blocks Until Resolved
Assignee:
William Grzybowski
Category:
Middleware
Target version:
Seen in:
TrueNAS - TrueNAS 11.1-U3
Severity:
High
Reason for Closing:
Reason for Blocked:
Needs QA:
Yes
Needs Doc:
No
Needs Merging:
No
Needs Automation:
No
Support Suite Ticket:
n/a
Hardware Configuration:
ChangeLog Required:
No

Related projects 1 project

Description

Debug when requested form the gui never completes.
Middleware output is so full of traceback; I've not yet started to untangle it. Not sure what's happening on the passive node at this time.

The underlying debug is completed in ~64seconds and leaves viable data on disk in /tmp , but UI does not transfer it to the client and hangs with the progress modal indefinitely.
z30ref replicates this for me.

Debug generation is a primary tool for customer support and is required for efficient service. Please consider this blocking for further deployments.

Associated revisions

Revision 072c75d4 (diff)
Added by William Grzybowski over 2 years ago

fix(gui): use polling requests to get the debug Ticket: #30309

Revision 69debae7 (diff)
Added by William Grzybowski over 2 years ago

fix(gui): reset DEBUG_THREAD on GET Ticket: #30309

Revision 930c7afc (diff)
Added by William Grzybowski over 2 years ago

fix(gui): use polling requests to get the debug Ticket: #30309 (cherry picked from commit 072c75d4a67d92464f6bc7741b62a7cff83b2e64)

Revision 1610ffca (diff)
Added by William Grzybowski over 2 years ago

fix(gui): reset DEBUG_THREAD on GET Ticket: #30309 (cherry picked from commit 69debae72fa015242f3753fa7b4aa42c11ae4b41)

Revision 6e048d91 (diff)
Added by William Grzybowski over 2 years ago

fix(gui): use polling requests to get the debug Ticket: #30309

Revision 745b27ac (diff)
Added by William Grzybowski over 2 years ago

fix(gui): reset DEBUG_THREAD on GET Ticket: #30309

History

#1 Updated by Caleb St. John over 2 years ago

Seems that the time to complete a freenas-debug has increased since the last release.

I'm able to get a debug generated with Chrome and Microsoft Edge sometimes. Firefox doesn't work at all.

I can gather a debug, wait for 5 mins, and then try to save another one and it hangs indefinitely.

Tested on z30ref.ixsystems.com

#3 Avatar?id=13649&size=24x24 Updated by Ben Gadd over 2 years ago

  • Assignee changed from Release Council to William Grzybowski

#4 Updated by Bonnie Follweiler over 2 years ago

FreeNAS Certified on FreeNAS-11.1-U3 saved the debug (MacOS 1.12.6 and Firefox 50.0.1-64 bit) but it took over 4 minutes.

#5 Updated by William Grzybowski over 2 years ago

  • Status changed from Not Started to In Progress
  • Needs Doc changed from Yes to No

#6 Updated by Dru Lavigne over 2 years ago

  • Subject changed from debug request hangs indefinitely to Use polling requests to get debug
  • Hide from ChangeLog changed from No to Yes

#7 Updated by William Grzybowski over 2 years ago

  • Status changed from In Progress to Done
  • Needs Merging changed from Yes to No

#8 Updated by Dru Lavigne over 2 years ago

  • Target version changed from TrueNAS 11.1-U3 to TrueNAS 11.1-U4

#9 Updated by Dru Lavigne over 2 years ago

  • Project changed from TrueNAS to FreeNAS
  • Description updated (diff)
  • Category deleted (GUI )
  • Target version changed from TrueNAS 11.1-U4 to 11.1-U4
  • Migration Needed deleted (No)
  • Hide from ChangeLog deleted (Yes)
  • Support Department Priority deleted (0)

#10 Updated by Dru Lavigne over 2 years ago

  • Category set to Middleware

Also available in: Atom PDF