Project

General

Profile

Bug #56646

Fix creation of vlan parent interface when using netcli

Added by Bug Clerk over 1 year ago. Updated over 1 year ago.

Status:
Done
Priority:
No priority
Assignee:
William Grzybowski
Category:
Middleware
Target version:
Seen in:
TrueNAS - TrueNAS-11.1-U6.1
Severity:
New
Reason for Closing:
Reason for Blocked:
Needs QA:
No
Needs Doc:
No
Needs Merging:
No
Needs Automation:
No
Support Suite Ticket:
n/a
Hardware Configuration:
ChangeLog Required:
No

Description

It seems that we have an issue with creation/up status of parent interfaces of vlan in 11.1/11.2. It appears that when create with netcli no parent interface is created and it is impossible to create the parent interface afterwards so you need to work around with a tuneable. When created through the gui the parent interface is create but you need to manually up the interface.


Related issues

Copied from FreeNAS - Bug #56628: Creation of vlan parent interface with up statusDone
Copied to FreeNAS - Bug #58662: Fix creation of vlan parent interface when using netcliDone

History

#1 Updated by Bug Clerk over 1 year ago

  • Copied from Bug #56628: Creation of vlan parent interface with up status added

#2 Updated by Bug Clerk over 1 year ago

  • Status changed from Unscreened to In Progress

#3 Updated by Bug Clerk over 1 year ago

  • Status changed from In Progress to Ready for Testing

#4 Updated by Dru Lavigne over 1 year ago

  • Target version changed from Master - FreeNAS Nightlies to 11.2-RC2

#5 Updated by Dru Lavigne over 1 year ago

  • Subject changed from Creation of vlan parent interface with up status to Fix creation of vlan parent interface when using netcli
  • Needs Doc changed from Yes to No
  • Needs Merging changed from Yes to No

#6 Updated by Bonnie Follweiler over 1 year ago

  • Status changed from Ready for Testing to Passed Testing
  • Needs QA changed from Yes to No

Passed Test in FreeNAS 11,2.rc2

#7 Updated by Dru Lavigne over 1 year ago

  • Status changed from Passed Testing to Done

#8 Updated by Bonnie Follweiler over 1 year ago

41391
41400
41409

Re-Tested in FreeNAS-11.2-RC2
While testing this for TrueNAS 11.1-U7 I noticed an issue that caused me to re-test this ticket.
The set up failed in the cli
The vlan I created in the cli showed up in Network/vlan (in the New GUI) but it is not in the Interfaces
(Screenshots provided)

#9 Updated by Dru Lavigne over 1 year ago

  • Status changed from Failed Testing to Done

The remaining fix will occur on the related ticket.

#10 Updated by Dru Lavigne over 1 year ago

  • Copied to Bug #58662: Fix creation of vlan parent interface when using netcli added

Also available in: Atom PDF