Project

General

Profile

Bug #6053

Installer Barfs if Root Password is Blank

Added by Dru Lavigne about 6 years ago. Updated about 6 years ago.

Status:
Closed: Behaves correctly
Priority:
Nice to have
Assignee:
Sean Fagan
Category:
OS
Target version:
Seen in:
Severity:
New
Reason for Closing:
Reason for Blocked:
Needs QA:
Yes
Needs Doc:
Yes
Needs Merging:
Yes
Needs Automation:
No
Support Suite Ticket:
n/a
Hardware Configuration:
ChangeLog Required:
No

Description

Right now, the docs say: Setting a password is mandatory and the password can not be blank.

To test this in the new installer, I input a blank password and received the response shown in the screenshot.

My suggestion: the installer should indicate that a password is mandatory and rerun passwd.

error.png (9.72 KB) error.png Dru Lavigne, 09/09/2014 07:20 AM
1226

History

#1 Updated by Jordan Hubbard about 6 years ago

  • Category set to 1
  • Assignee set to Sean Fagan
  • Target version set to 9.3-M3

#2 Updated by Sean Fagan about 6 years ago

  • Status changed from Unscreened to Screened

Hm, my contrariness makes me want to argue, "But what if they want a blank root password"?

This is the same behaviour you get from the netcli menu.

If you set a password via the GUI, it does enforce it to not be blank.

#3 Updated by Jordan Hubbard about 6 years ago

  • Status changed from Screened to Closed: Behaves correctly

#4 Updated by Sean Fagan about 6 years ago

Also there's a new password picker, courtesy of William.

I will point out: I don't like the dialog UI for forms there. <tab> and <return> both take me to <Ok>, when I want them to take me to the next field; as it is, I have to use down-arrow to get to the verification field. It may be best to rewrite this as two separate dialogs ("Enter root password (blank for none)", and 'Confirm root password').

Also available in: Atom PDF