Project

General

Profile

Bug #74848

Fix shell errors when Active Directory is enabled but not working

Added by Ryan Moeller almost 3 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Done
Priority:
No priority
Assignee:
Ryan Moeller
Category:
Services
Target version:
Severity:
Low
Reason for Closing:
Reason for Blocked:
Needs QA:
No
Needs Doc:
No
Needs Merging:
No
Needs Automation:
No
Support Suite Ticket:
n/a
Hardware Configuration:
ChangeLog Required:
No

Description

Reported by Zackary Welch:

When trying to join AD, I get: "Unable to find domain controllers for xxxxxxxx."
Then when I try running 'service ix-activedirectory start', I get:
"ERROR: Unable to find domain controllers for None
[: -lt: argument expected
[: -lt: argument expected"

He followed https://www.ixsystems.com/documentation/freenas/11.2/directoryservices.html#if-the-system-does-not-join-the-domain on a recent nightly build and I am able to reproduce when following these instructions.


Related issues

Copied to FreeNAS - Bug #75954: Fix shell errors when Active Directory is enabled but not workingClosed
Copied to FreeNAS - Bug #78034: Fix shell errors when Active Directory is enabled but not workingReady for Testing

Associated revisions

Revision 2be91c75 (diff)
Added by Ryan Moeller almost 3 years ago

[directoryservice] Fix shell errors When Active Directory isn't working, the timeout can be empty. We should default to a timeout of 0 in this case. Ticket: #74848

Revision 53856f0f (diff)
Added by Ryan Moeller almost 3 years ago

[directoryservice] Fix shell errors When Active Directory isn't working, the timeout can be empty. We should default to a timeout of 0 in this case. Ticket: #74848

Revision 05ae309a (diff)
Added by Ryan Moeller almost 3 years ago

[directoryservice] Fix shell errors When Active Directory isn't working, the timeout can be empty. We should default to a timeout of 0 in this case. Ticket: #74848 (cherry picked from commit 53856f0fb965ef50b1cd125e60c951ff86d0bd9d)

History

#2 Updated by Ryan Moeller almost 3 years ago

  • Target version changed from Backlog to 11.2-U3

#3 Updated by Ryan Moeller almost 3 years ago

  • Copied to Bug #75954: Fix shell errors when Active Directory is enabled but not working added

#4 Updated by Bug Clerk almost 3 years ago

  • Status changed from In Progress to Ready for Testing

#5 Updated by Bug Clerk almost 3 years ago

  • Copied to Bug #78034: Fix shell errors when Active Directory is enabled but not working added

#7 Updated by Dru Lavigne almost 3 years ago

  • Needs Doc changed from Yes to No
  • Needs Merging changed from Yes to No

#10 Avatar?id=55038&size=24x24 Updated by Zackary Welch over 2 years ago

  • Status changed from Ready for Testing to Passed Testing
  • Needs QA changed from Yes to No

Confirmed fixed in 11.2-U3. Oddly enough, I only get errors with invalid domain controllers when the service is stopped, not started, but this seems functional.

#12 Updated by Dru Lavigne over 2 years ago

  • Status changed from Passed Testing to Done

Also available in: Atom PDF